Zo štyroch doplňujúcich volieb starostov dvoje vyhral vládny blok

NETKY.SK • 13 August 2018, 09:47 • 2 min
Zo štyroch doplňujúcich volieb starostov dvoje vyhral vládny blok

Budapešť- V nedeľňajších štyroch doplňujúcich voľbách starostov a primátorov v Maďarsku vyhrali dvaja kandidáti vládneho bloku Fidesz-KDNP; ďalšie dva posty obsadili nezávislí kandidáti. Informoval o tom spravodajský server Index.hu, ktorý konštatoval, že v týchto voľbách opozičné strany "akoby ani neexistovali"..

slovakia

left justify in out

V obci Felcsút vo Fejérske župe, ku ktorej má premiér Viktor Orbán mimoriadne blízky vzťah, odstúpil starosta Lőrinc Mészáros. Nahradí ho kandidát Fideszu–KDNP László Mészáros so ziskom 89 percent hlasov.

 

Kandidát vládneho bloku zvíťazil aj vo voľbách mestečka Pásztó v Novohradskej župe. Tam bola v apríli mestská samospráva pre vážne nezhody rozpustená.

 

V nedeľňajších voľbách tesne porazil Attila Farkas (Fidesz-KDNP) nezávislého kandidáta a doterajšieho primátora Gábora Dömsödiho.

 

V meste Balmazújváros v Hajducko-biharskej župe, kde predchádzajúcu primátorku Margit Veresovú odsúdili za trestný čin korupcie, vyhral nezávislý kandidát Péter Hegedüs, podporovaný opozičnými stranami.

 

Starostom obce Sorkikápolna vo Vašskej župe bude nezávislý kandidát Béla József Fodor, ktorý porazil takisto nezávislú kandidátku Judit Tóthovú-Plózerovú.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Petra new
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies