Zo stroskotanej výletnej lode na pobreží Južnej Kórei evakuovali 110 ľudí

NETKY.SK • 30 September 2014, 13:42 • 2 min
Zo stroskotanej výletnej lode na pobreží Južnej Kórei  evakuovali 110 ľudí

SOUL - Desiatky ľudí museli v utorok evakuovať z paluby stroskotanej výletnej lode pri juhozápadnom pobreží Južnej Kórei.

slovakia

left justify in out

Incident, ktorý sa udial po takmer pol roku od tragédie trajektu Sewol, sa zaobišiel bez väčších zranení. Pobrežná stráž v reakcii na volanie o pomoc požiadal o zásah neďaleké rybárske lode, keďže ich plavidlám by príchod na miesto trval dlhšie. Plavidlo ostalo zaseknuté pri ostrove Hong-do, no nepotopilo sa.

 

Trajekt Sewol sa aprílovej počas plavby z mesta Inčchon na ostrov Čedžu prevrátil približne 20 kilometrov od južného pobrežia krajiny a následne sa potopil. Medzi obeťami boli najmä študenti. Vlna kritiky sa zniesla predovšetkým na posádku, ktorá loď totiž opustila medzi prvými. Kapitána ako aj troch ďalších členov jeho posádky prokuratúra obvinila zo zabitia, za čo im môže hroziť až trest smrti. Predbežné zistenie hovoria o technických nedostatkoch plavidla, ktoré navyše bolo výrazne preťažené, čo úrady zvykli tolerovať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies