Zo štátov V-4 sú Slováci v angličtine najslabší

NETKY.SK • 19 Apríl 2013, 16:54 • 2 min
Zo štátov V-4 sú Slováci v angličtine najslabší

BRATISLAVA – Slovenskí občania sú zo štátov V-4 v znalosti angličtiny najslabší. Vyplýva to z prieskumu organizácie Education First (EF) a na dnešnej tlačovej konferencii v Bratislave to povedal riaditeľ portálu www.jazykovepobyty.sk Martin Volek. Prieskum robili na vzorke 1,7 milióna ľudí starších ako 18 rokov z 54 krajín sveta v rokoch 2009 až 2011, vyhodnotili ho vlani.

slovakia

left justify in out

Slovensko sa v znalosti anglického jazyka umiestnilo na 16. mieste z 54. V porovnaní s okolitými krajinami to však nie je dobré umiestnenie, Česko skončilo na 11. mieste, Poľsko na 10. mieste a Maďarsko na ôsmom mieste. Testy boli rozdelené do piatich skupín, a to veľmi vysoká úroveň, vysoká, stredná, nízka a veľmi nízka úroveň. Slováci sa zaradili do strednej úrovne.

Najlepšie angličtinu ovládajú Švédi. Dôvodom je, že zriedka majú dabované filmy, politici svoje reči prednášajú v angličtine, ako aj študenti na univerzitách čerpajú informácie z anglických publikácií a svoje záverečné práce píšu v anglickom jazyku. Najhoršie je na tom Líbya.

Takmer v každej krajine, ktorá bola zapojená do prieskumu, hovoria lepšie po anglicky ženy. Okrem Maďarska. Ženy sú viac motivované, ctižiadostivejšie a emancipované. Najlepšie jazyk ovládajú tridsiatnici, ktorí do vzdelania a do jazykových pobytov investujú najviac. Najhoršie to je u ľudí nad 40 rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona