Zo smrti 17-ročného chlapca obvinili policajta, hrozí mu až päť rokov väzenia

NETKY.SK • 25 Január 2018, 10:32 • 2 min
Zo smrti 17-ročného chlapca obvinili policajta, hrozí mu až päť rokov väzenia

BRATISLAVA - Vyšetrovateľ Inšpekcie Ministerstva vnútra SR na pokyn dozorového prokurátora v stredu obvinil príslušníka polície z trestného činu usmrtenia. Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa rezortu vnútra Andrea Dobiášová, prípad súvisí s policajnou streľbou v Hronskom Beňadiku z leta minulého roku. Obvinenému hrozí trest dva až päť rokov väzenia.

slovakia

left justify in out

Polícia v nedeľu 18. júna 2017 počas nočnej naháňačky postrelila 17-ročného chlapca. Policajné auto stálo na vedľajšej ceste pri Novej Bani. Hliadka si všimla, že po hlavnej ceste prechádza Seat. Jeho 19-ročný vodič zo Zlatých Moraviec mal už trikrát uložený zákaz šoférovania.

 

Polícia sa snažila auto zastaviť, no vodič zrýchlil. Policajti zapli majáky a začali auto prenasledovať. Keďže jeho vodič urobil manéver, ktorým ohrozil autá v protismere, vystrelili niekoľko varovných výstrelov. Vodiča však nezastavili. Nasledoval výstrel na auto, no aj po ňom vodič pokračoval v rýchlej jazde až do Hronského Beňadiku, kde auto havarovalo. Policajti následne zistili, že v aute je postrelená osoba. Privolali záchranku, no 17-ročný Tomáš zraneniam na mieste podľahol. V aute boli okrem vodiča a postreleného chlapca ešte jedno dievča a ďalší mladík.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies