Zo Slovenska vyhostili 11 Ukrajincov

NETKY.SK • 26 Október 2018, 17:17 • 2 min
Zo Slovenska vyhostili 11 Ukrajincov

BRATISLAVA - Po štvrtkovej (25. 10.) policajnej kontrole cudzincov v Hrabušiciach v okrese Spišská Nová Ves vyhostili zo Slovenska 11 občanov Ukrajiny.

slovakia

left justify in out

O tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová. "Pracovali v rozpore zo zákonom o pobyte cudzincov," vysvetlila.

 

Cudzincov preto administratívne vyhostili a do 15 dní musia vycestovať zo Slovenska. Kontrolu vykonávali policajti cudzineckej polície v Košiciach, policajti mobilnej jednotky v Prešove a obvodného oddelenia v Spišskej Novej Vsi spolu s pracovníkmi Inšpektorátu práce Košice.

 

Oddelenia cudzineckej polície sú kompetentné okrem iného udeľovať prechodné pobyty na území SR napríklad na účely zamestnania. Občania Európskej únie, ktorí sa chcú na Slovensku zdržať dlhšie ako tri mesiace, sa musia zaregistrovať na príslušnom policajnom útvare.

 

Prisťahovalci z tretích krajín musia u nás spĺňať podmienky podľa zákona o pobyte cudzincov aj podľa zákona o službách zamestnanosti.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona