Zo Slovenska odchádza ďalšia humanitárna pomoc na Ukrajinu

NETKY.SK • 30 Máj 2015, 09:39 • 2 min
Zo Slovenska odchádza ďalšia humanitárna pomoc na Ukrajinu

BRATISLAVA – Zo Slovenska na Ukrajinu odchádza ďalšia zbierka materiálnej humanitárnej pomoci. V Prešove a v Košiciach ju zozbierali za posledný mesiac pre ukrajinské rodiny z vojnovej oblasti.

slovakia

left justify in out

Cieľom bolo podporiť rodiny cez skautov z Ľvova. Na projekte spolupracovala aj Caritas Užhorod. Vďaka angažovanosti misionárskych rodín a dobrovoľníkov Arcidiecéznej charity Košice sa podarilo vyzbierať približne 3 700 kg rôznych dlhotrvanlivých potravín, taktiež množstvo drogériového tovaru, dojčenské potreby, oblečenie pre deti, spacáky, paplóny, posteľnú bielizeň, uteráky.


Na Ukrajinu pomoc odišla tento týždeň. Zbierku odviezli do kláštora v Mukačeve, kde si pre pomoc prišla priamo skupina skautov z Ľvova. Pomoc budú rozdeľovať adresne formou potravinových balíčkov pre rodiny vo frontovej oblasti podľa počtu detí, dospelých a zdravotného stavu. Do zbierok a balenia pomoci sú v okolí Ľvova taktiež zapojené školy a farnosti. Ďalšie dodávkové auto pomoci je nasmerované budúci týždeň do Katechetického centra v Užhorode, kde sa sestry Congregatio Jesu starajú o približne 250 utečeneckých rodín z Donecka a Luhanska.
Agentúru SITA informovala Tlačová kancelária Konferencie biskupov Slovenska.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies