Zo Slovenska by som chcel spraviť Singapur strednej a východnej Európy

NETKY.SK • 27 Júl 2010, 12:02 • 2 min
Zo Slovenska by som chcel spraviť Singapur strednej a východnej Európy

Zo Slovenska by som chcel spraviť Singapur strednej a východnej Európy

slovakia

left justify in out

img

Šéf rezortu hospodárstva a výstavby Juraj Miškov chce počas svojho pôsobenia na ministerstve výrazne zlepšiť podnikateľské prostredie na Slovensku. "Bolo by skvelé, keby sa nám zo Slovenska podarilo urobiť Singapur strednej a východnej Európy. Keby podnikatelia mali aspoň spolovice tak vhodné podmienky, ako sú v Singapure, ktorý je na špici v oblasti podnikateľských slobôd," povedal v rozhovore pre TASR Miškov.
Minister sám priznáva, že plánované zmeny bude síce realizovať z ministerského postu, ale s úsudkom podnikateľa. "Poznám bariéry v podnikaní, ako aj kvalitu a stabilitu podnikateľského prostredia, ktoré tu je," konštatoval Miškov, ktorý dlhodobo pôsobil ako podnikateľ.
Lobistických tlakov smerom k jeho osobe sa zatiaľ neobáva, nakoľko podľa jeho slov už s nimi skúsenosti má. "Odolával som tlakom v biznise, preto si myslím, že budem vedieť odolávať aj tlakom v politike," povedal minister, ktorý momentálne rieši aj svoje majetkové vyrovnanie v reklamnej agentúre MUW Saatchi & Saatchi.
"Ľúto mi za agentúrou nebude. Moje potreby v oblasti, v ktorej som podnikal, sa naplnili, dosiahol som maximum toho, čo som dosiahnuť chcel a vedel. Teraz mám pred sebou ďalší Everest," dodal Miškov.
Za najväčší problém podnikania na Slovensku minister považuje nestabilitu zákonov. "Dnes malí a strední podnikatelia čelia 70 % hrozbe porušovania zákonov, ak vôbec podnikajú. Sledovať všetky zákony a ich zmeny predstavuje pre podnikateľov neúmernú záťaž," konštatoval Miškov, ktorý je presvedčený, že zníženie administratívnej záťaže na Slovensku o 25 % do roku 2012 je reálne.
V blízkej budúcnosti chce Miškov v pôsobnosti ministerstva hospodárstva a výstavby zriadiť takzvaný inštitút podnikateľského prostredia, ktorý by sa zaoberal jeho analýzou a navrhoval by kroky na jeho zlepšenie. "Rezort je podvyživený čo sa týka analytikov. Momentálne sú dvaja a potrebovali by sme ich aspoň dvadsať. Takisto je dôležitá aj súčinnosť iných ministerstiev, aby sme dosahovali v rámci zlepšovania podmienok na podnikanie dobré výsledky," vysvetlil minister.  

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona