Zo skalnej steny v Rakúsku zachraňovali slovenských horolezcov

NETKY.SK • 28 Október 2013, 10:46 • 2 min
Zo skalnej steny v Rakúsku zachraňovali slovenských horolezcov

VIEDEŇ - Dvaja slovenskí horolezci uviazli v noci nadnes na skalnej stene v hornorakúskom alpskom regióne Hochschwab. Po nočnej záchrannej akcii ich previezli do bezpečia, informovala rakúska agentúra APA.

slovakia

left justify in out

Slovákom do veku 26 a 33 rokov pomohli horskí záchranári lanami, spresnila polícia spolkovej krajiny Štajersko. Obaja slovenskí horolezci sa v nedeľu okolo 08.00 h ráno vybrali z parkoviska pri obci Fölz v okrese Thörl pešo smerom k alpskému regiónu Hochschwab-Mitteralmturm, kde absolvovali výstup na skalnú stenu Westkante.

Keď sa však chceli po lanách spustiť na juhovýchodnú skalnú stenu, dostali sa do bezvýchodiskovej situácie, píše APA. Keďže sa začalo stmievať, približne o 18.15 h si slovenskí horolezci zavolali na pomoc záchranárov.     

Trojhodinový výstup na vrchol absolvovalo viacero horských záchranárov, ktorí dvojicu našli dnes zhruba o 01.20 h. Na záchrannej akcii sa podieľalo 20 záchranárov a traja príslušníci alpskej polície. Slováci mali dobré vybavenie, preto neutrpeli žiadne zranenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies