Zo sexuálneho obťažovania žien v Innsbrucku sú podozriví Afganci

NETKY.SK • 9 Január 2017, 18:04 • 2 min
Zo sexuálneho obťažovania žien v Innsbrucku sú podozriví Afganci

INNSBRUCK - Rakúska polícia vypátrala šesť občanov Afganistanu vo veku 18-22 rokov, ktorých podozrieva z početných prípadov sexuálneho obťažovania žien počas silvestrovskej noci v metropole spolkovej krajiny Tirolsko - Innsbrucku.

slovakia

left justify in out

Podozriví, ktorí žijú v rôznych ubytovaniach pre utečencov vo viacerých tirolských okresoch, budú zrejme čeliť trestnému stíhaniu na slobode. Na nezákonných aktivitách skupiny sa mohli podieľať ešte ďalšie dve osoby, ktorých totožnosť zostáva zatiaľ neobjasnená.

Informoval o tom dnes na tlačovej konferencii v Innsbrucku veliteľ tamojšej polície Martin Kirchler.

 

Polícia sa na stopu podozrivých dostala vďaka pozornosti zamestnanca jednej z bezpečnostných firiem, ktorý spoznal na zverejnených fotografiách jedného z podozrivých, čo viedlo i k vypátraniu ďalších piatich mužov. Všetci prišli do Rakúska ako utečenci a požiadali tam o azyl. Ich azylové konanie je v súčasnosti v rôznom štádiu.

 

Jeden z obvinených sa k trestnej činnosti priznal, ostávajúci piati ju popierajú a argumentujú, že sa na nič nepamätajú.

 

Mladí muži sa stretli v Innsbrucku, aby tam oslávili koniec starého a príchod nového roka, avšak všetci tam nepricestovali spoločne. Nič zatiaľ nenasvedčuje tomu, že svoje činy plánovali vopred, informovali vyšetrovatelia.

 

V Innsbrucku sa doteraz na polícii prihlásilo celkove 18 žien, ktoré uviedli, že boli v centre mesta v tlačenici sexuálne obťažované. Sú medzi nimi tak Rakúšanky, ako aj cudzinky.

 

V súvislosti so sexuálnym obťažovaním počas silvestrovskej noci bolo podaných niekoľko trestných oznámení aj v Salzburgu a vo Viedni.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona