Zo seriálu Glee odchádzajú štyri herecké hviezdy

NETKY.SK • 30 Jún 2013, 10:18 • 2 min
Zo seriálu Glee odchádzajú štyri herecké hviezdy

BRATISLAVA - Fanúšikovia seriálu Glee (2009) v piatej sérii už nebudú pravidelne vídať viacero členov hereckého obsadenia. Dajú mu zbohom Heather Morris (Brittany), Mark Salling (Puck), Amber Riley (Mercedes) a Harry Shum Jr. (Mike). Už dlhšie známy je koniec pravidelného účinkovania Dianny Agron (Quinn), ktorá sa v štvrtej sérii objavila len v troch epizódach. Všetci spomínaní sa však ešte môžu vrátiť ako hosťujúci herci. Prvú časť piatej série odvysielajú 19. septembra.

slovakia

left justify in out

Seriál Glee sa odohráva na fiktívnej McKinley High School v Ohiu, kde pôsobí stredoškolský zbor New Directions, ktorému sa spočiatku veľmi nedarí. Preto sa ho ujme učiteľ španielčiny Will Schuester (Matthew Morrison), ktorý ho zažil v období jeho najväčšej slávy a úspechov na súťažiach. Čaká ho neľahká úloha, keďže byť členom zboru znamená šikanu od spolužiakov. Prostredníctvom konkurzu však objaví niekoľko talentovaných detí a začne budovať nový tzv. 'glee klub'. To sa však nepáči telocvikárke a trénerke roztlieskavačiek Sue (Jane Lynch), ktorá je zvyknutá, že v škole je jediným dôležitým klubom práve ten jej. Preto chce zbor zničiť v samom zárodku. Hviezdami seriálu sú okrem spomínaných Jayma Mays, Kevin McHale, Lea Michele, Cory Monteith, Chord Overstreet, Naya Rivera či Jenna Ushkowitz. V Glee hosťovali napríklad Neil Patrick Harris, Sarah Jessica Parker, Kate Hudson alebo Gwyneth Paltrow, ktorá za stvárnenie Holly Holliday v troch častiach získala cenu Emmy. Glee sa mimoriadne darí - na Emmy ho nominovali dovedna úctyhodných 35 ráz, z toho šesťkrát si zo slávnostného večera odniesol aj sošku. Má tiež dva Zlaté glóbusy v kategórii Najlepší televízny seriál - muzikál alebo komédia, ďalšie dva získali Jane Lynch a Chris Colfer. Informácie zverejnila webstránka www.tvline.com.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies