Zo Senice po Vrťovi odchádza aj tréner Sabol a kapitán Pavlík

NETKY.SK • 26 Máj 2016, 12:02 • 2 min
Zo Senice po Vrťovi odchádza aj tréner Sabol a kapitán Pavlík

SENICA - V slovenskom futbalovom klube FK Senica, ktorý obsadil v nedávno skončenej sezóne 2015/2016 v konkurencii tucta tímov až 10. miesto so šesťbodovým náskokom pred zostupujúcou Skalicou, prichádza k výrazným zmenám v realizačnom tíme i hráčskom kádri - zatiaľ však len smerom von.

slovakia

left justify in out

Po odchode športového riaditeľa i kouča Dušana Vrťa po takmer šiestich rokoch účinkovania na Záhorí (od 1. júna 2016 sa stane športovým riaditeľom "čerstvo" druholigového českého tímu FC Baník Ostrava, kde bol predtým ako hráč i tréner 17 rokov, pozn.) v senickom klube končí aj tréner Juraj Sabol i viacero hráčov na čele s českým stopérom Petrom Pavlíkom, ktorý odchádza do Spartaka Myjava. Informuje o tom štvrtkové vydanie denníka Šport.


Tridsaťdvaročný kormidelník Sabol (nar. 4. decembra 1983) po príchode z druholigového Liptovského Mikuláša nahradil vlani začiatkom septembra na lavičke po 7. kole Fortuna ligy odvolaného Eduarda Pagáča a stal sa šéfom realizačného tímu v FK Senica: keďže nemal trénerskú UEFA Pro licenciu, v zápisoch o stretnutí bol "vedený" ako kouč spomenutý Dušan Vrťo. Po solídnom jesennom účinkovaní (7. miesto - 25 bodov) prišla katastrofálna jar - v štrnástich dueloch najvyššej súťaže ani jediné víťazstvo, chudobný zisk 5 bodov za remízy a pokles v konečnej ligovej klasifikácii o tri priečky.


Spomenutý Petr Pavlík (nar. 22. februára 1987) opúšťa senické rady po piatich rokoch. Rodák z Prahy posilní "bronzový" tím uplynulého ročníka Fortuna ligy - Myjavu, ktorá po historicky najúspešnejšej sezóne bude hrať v 1. predkole Európskej ligy UEFA 2016/2017. Na "kopaniciach" by mal podpísať zmluvu na dva roky s ročnou opciou. "Predpokladal som, že budem v kariére pokračovať v senickom klube. Futbal však, podobne ako život, prináša zmeny, nové výzvy," uviedol pre denník Šport 29-ročný stopér, ktorý sa vypracoval na jedného z najlepších stredných obrancov v najvyššej slovenskej súťaži. "Nemusím sa sťahovať, do Myjavy to mám cez kopec. Prestupujem do klubu, ktorý stojí na pevných základoch a v ostatnej sezóne výkonmi a výsledkami mnohých poriadne zaskočil," poznamenal Pavlík a dodal: "Na vedenie klubu, trénerov, spoluhráčov a fanúšikov mi zostanú len tie najkrajšie spomienky. Spoločnými silami sme v posledných rokoch zviditeľnili senický futbal. Okúsili sme finále národného pohára, Európsku ligu a pohybovali sa na predných priečkach tabuľky."


V FK Senica nastane ďalší odliv hráčov, v klube zo Záhoria už nerátajú s Michalom Klecom, Denisom Ventúrom, Marekom Pittnerom, podľa informácie v denníku Šport je otázne zotrvanie českého legionára Luboša Hušeka a Tomáša Komaru, brankár Martin Junas je na skúške v treťoligovom talianskom tíme.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies