Znovuzvolený prezident Macron sa len tesne vyhol zásahu paradajkami

NETKY.SK • 27 Apríl 2022, 18:05 • 2 min
Znovuzvolený prezident Macron sa len tesne vyhol zásahu paradajkami

PARÍŽ – Francúzsky prezident Emmanuel Macron sa v stredu len tesne vyhol zásahu predmetom vyzerajúcim ako malé vrecko cherry paradajok, keď sa práve predieral cez hlučný a hustý dav ľudí na trhovisku v meste severozápadne od Paríža. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Nad hlavou francúzskeho prezidenta preletelo akési modré plastové vrecko obsahujúce približne šesť malých plodov, niektoré boli oranžové, niektoré červené – odrazili sa však od pleca a ruky dvoch mužov stojacich za Macronom. Takto situáciu zachytilo video stanice BFM TV.

 

 

Samotný Macron si takmer úspešný zásah nevšimol, až kým niekto v dave nezakričal „Strela!“ a telesní strážcovia zdvihli ruky nad hlavu francúzskeho lídra, aby ho kryli. Niekto potom roztvoril čierny dáždnik, aby prezidenta zaclonil, a jeho ochranka ho nasmerovala pod blízky slnečník trhového stánku. Prezident sa tam skrýval niekoľko okamihov, potom sa všetko upokojilo.

 

img

 

Macron, na prvý pohľad nezranený a nerozrušený, následne s úsmevom pokračoval v prechádzke po trhovisku v meste Cergy-Pontoise, miešal sa medzi ľudí a rozprával sa s nimi. Novinárom povedal, že navštívil štvrť robotníckej triedy v rámci svojho skoršieho sľubu, že po nepríjemnej rozdeľujúcej prezidentskej kampani zjednotí Francúzsko. Macron v nedeľnom druhom kole prezidentských volieb zvíťazil nad krajne pravicovou súperkou Marine Le Penovou.

 

Možno vás zaujme: Emmanuel Macron je oficiálnym víťazom francúzskych prezidentských volieb



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies