Znovu otvorili školu, kde Taliban zmasakroval desiatky študentov

NETKY.SK • 12 Január 2015, 08:31 • 2 min
Znovu otvorili školu, kde Taliban zmasakroval desiatky študentov

PEŠÁVAR - Do školy v pakistanskom Pešávare, v ktorej pred necelým mesiacom ozbrojenci z hnutia Taliban zabili 148 ľudí, sa dnes vrátili študenti a učitelia. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Študenti v zelených rovnošatách a ich rodinní príslušníci sa po predĺžených zimných prázdninách vrátili do štátnej vojenskej školy v Pešávare rovnako, ako sa do škôl vrátili deti v celej krajine. 
      

V pešávarskej vojenskej škole dnes síce školský rok slávnostne otvorili, ale riadne vyučovanie sa tam začne až v druhej polovici týždňa. V rámci kampane pakistanskej vlády za posilnenie bezpečnosti na školách vládli všade prísne bezpečnostné opatrenia.

      

K jednému z najhorších teroristických útokov v dejinách Pakistanu došlo 16. decembra, keď sedem ozbrojencov pakistanského militantného hnutia Taliban zaútočilo na štátnu vojenskú školu v Pešávare. Pri masakre prišlo o život 148 ľudí, pričom 135 z nich boli študenti.
      

Útok bol podľa Talibanu pomstou za ofenzívu pakistanskej armády v kmeňovej oblasti v Severnom Vaziristane. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies