Znižovanie trestných sadzieb za drogy je podľa Figeľa chybou

NETKY.SK • 25 Jún 2013, 10:43 • 2 min
Znižovanie trestných sadzieb za drogy je podľa Figeľa chybou

BRATISLAVA - Znižovanie trestných sadzieb za užívanie a držbu drog považuje podpredseda parlamentu Ján Figeľ (KDH) za chybu pre mladých ľudí, ich rodičov a nešťastie pre celú spoločnosť.

slovakia

left justify in out

"Ak je na cestách rozšírené pirátstvo, nezvyšujeme povolenú rýchlosť. Prečo v prípade drog reagujeme opačne," uviedol v rozprave k novele Trestného zákona Figeľ. Návrh podľa jeho slov pomôže dílerom drog, ktorí budú bohatnúť. 

Šéf kresťanských demokratov zároveň upozornil, že "homoloby" získava nové a nadštandardné práva, keďže sa jej do právnej normy podarilo presadiť rozšírenie okruhu druhov osobitných motívov, pre ktoré sa zvyšujú tresty aj o spáchanie trestného činu z nenávisti pre sexuálnu orientáciu. "Ľudia s inou sexuálnou orientáciou majú mať na Slovensku také práva ako všetci ostatní občania," dodal Figeľ. Politik podľa jeho slov myslí na budúce voľby, štátnik na budúce generácie, predovšetkým poslancov za Smer-SD predseda KDH vyzval, aby boli štátnikmi. 

Novelu Trestného zákona vrátil do parlamentu na opätovné prerokovanie prezident Ivan Gašparovič. Hlave štátu v návrhu chýba zvýraznenie ochrany ďalších spoločenských skupín. Gašparovič tiež odmieta spôsob, akým novela znižuje spodnú hranicu trestnej sadzby pri drogových deliktoch zo súčasných štyroch na tri roky. Prezident rovnako navrhol zmierniť trest, ktorý hrozí zdravotníckym pracovníkom, ak počas núdzového stavu nenastúpia do služby.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies