Zníženie úrokových sadzieb v Poľsku by mohlo byť nevyhnutné

NETKY.SK • 22 August 2014, 12:02 • 2 min
Zníženie úrokových sadzieb v Poľsku by mohlo byť nevyhnutné

VARŠAVA - Niekoľko členov rady pre menovú politiku poľskej centrálnej banky v júli uviedlo, že zníženie úrokovej sadzby by mohlo byť v blízkej budúcnosti nevyhnutné.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to zo zápisnice z júlového zasadnutia predstaviteľov banky. „Členovia rady zastávajú názor, že pretrváva neistota týkajúca sa možného zhoršenia podnikateľskej klímy a taktiež návratu inflácie k želanej úrovni,“ uvádza zápisnica.

 

"Preto niekoľkí členovia rady poukazujú na to, že zníženie úrokovej sadzby by mohlo byť v blízkej budúcnosti nevyhnutné,“ píše sa ďalej v tomto dokumente. Analytici predpokladajú, že predstavitelia banky budú o znížení úrokových sadzieb hovoriť na zasadnutí, ktoré sa uskutoční 2. a 3. septembra. V súčasnosti je hlavná úroková sadzba poľskej centrálnej banky na historickom minime 2,5 %.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies