Zneužitiu platobnej karty počas dovolenky sa dá predísť

NETKY.SK • 17 Júl 2014, 09:31 • 2 min
Zneužitiu platobnej karty počas dovolenky sa dá predísť

BRATISLAVA - Bezhotovostné platby kartou v zahraničí počas dovolenkového obdobia nie sú ničím výnimočným. Nosiť so sebou väčšiu hotovosť v cudzej mene je riziko. Okradnúť vás však môžu aj keď platíte kartou.

slovakia

left justify in out

Banky pri vydávaní platobných kariet zvyknú klientov upozorniť na dodržiavanie základných pravidiel bezpečnosti. Napriek tomu sa stále objavujú prípady zneužitia kariet.

 

Platobná karta je jednoduchý a rýchly spôsob platenia za tovary a služby. Za pár sekúnd prebehne transakcia a pritom so sebou nie je potrebné nosiť žiadnu hotovosť. Ak sa platba realizuje v zahraničí, automaticky sa používa výhodnejší výmenný kurz. Z hľadiska bezpečnosti je lepšie používať platobnú kartu s PIN kódom.

 

Ako postupovať pri platbe kartou radí manažérka Broker Consulting Erika Süčová. "Kartu majte vždy pod dohľadom, stanovte si maximálny denný limit na výber a kartu noste oddelene od ostatných dokladov. PIN kód si radšej zapamätajte, nepíšte si ho, uložte si číslo na 24-hodinovú linku s bankou, aby ste kartu mohli v prípade potreby rýchlo zablokovať, vyberajte z bankomatu, kde nie je nainštalované žiadne zariadenie na snímanie karty. Plaťte kartou v dôveryhodných inštitúciách, ak chce predávajúci odísť s kartou, choďte s ním, vždy si zoberte potvrdenie o každej transakcii, aj o neúspešne vykonanej. Pri platbe cez internet si overte, či transakcia prebehla v poriadku, priebežne si kontrolujte pohyby na účte."
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies