Znásilnené dievčatá v Indii spáchali samovraždu, nezabili ich útočníci

NETKY.SK • 27 November 2014, 10:01 • 2 min
Znásilnené dievčatá v Indii spáchali samovraždu, nezabili ich útočníci

NAÍ DILLÍ - Najvyšší indický vyšetrovací úrad oznámil, že dve tínedžerky ktoré boli údajne znásilnené a následne ich útočníci obesili, v skutočnosti spáchali samovraždu. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Šéf indického ústredného úradu pre vyšetrovanie povedal pre denník Hindustan Times, že vyšetrovanie miestnej polície bolo "nesprávne".

 

Obyvatelia dediny Kátra v indickom štáte Uttarpradéš objavili koncom mája telá dievčat visiace z mangovníka, niekoľko hodín po tom, čo zmizli z poľa neďaleko ich domu. Prípad vyvolal v krajine - ktorá je na násilie voči ženám zvyknutá - rozhorčenie. 

 

Podľa miestnej polície boli dievčatá hromadne znásilnené a následne obesené. Zadržali piatich podozrivých mužov, neskôr ich však prepustili na kauciu.

 

Verejné rozhorčenie v Indii vyvolal prípad z decembra 2012, keď po hromadnom znásilnení v idúcom autobuse svojim zraneniam podľahla 23-ročná študentka v hlavnom meste Naí Dillí.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies