Znásilnená Nórka, uväznená za mimomanželský sex, dostala milosť

NETKY.SK • 22 Júl 2013, 12:17 • 2 min
Znásilnená Nórka, uväznená za mimomanželský sex, dostala milosť

DUBAJ - Štyridsaťdvaročná nórska návrhárka interiérov Marte Deborah Dalelvová, ktorá v marci úradom v Dubaji oznámila svoje znásilnenie a následne ju odsúdili na 16 mesiacov väzenia za mimomanželský sex, oznámila, že dostala milosť a môže slobodne opustiť krajinu. Informovala o tom dnes tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Nórka uviedla pre AP, že generálna prokuratúra jej v nedeľu vrátila pas a 16-mesačný trest za mimomanželský sex jej zrušili. Nórka (42) povedala, že v marci ju znásilnil kolega, ale keď to išla oznámiť polícii v Dubaji, zadržali ju a obvinili. V stredu 17. júla ju dokonca súd odsúdil za mimomanželský sex a poslal do väzenia.

Žena v predchádzajúcich dňoch svoj prípad zverejnila, aby upozornila na riziká islamom ovplyvneného právneho systému v Dubaji, bohatom mestskom štáte v Spojených arabských emirátoch (SAE) v Perzskom zálive. Dalelvová v rozhovore pre agentúru AP ešte v piatok 19. júla povedala, že nemieni mlčať, kým súd neprerokuje jej odvolanie voči rozsudku.

Jej prípad vyvolal pobúrenie na Západe a medzi obhajcami ľudských práv. Ukázal však tiež na čoraz väčší rozpor medzi priateľskou prozápadnou atmosférou v Spojených arabských emirátoch (SAE) a jeho právnym systémom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies