Známy neonacista, ktorý bol odsúdený v Nemecku za popieranie holokaustu, požiadal Orbána o politický azyl

NETKY.SK • 15 Máj 2017, 12:20 • 2 min
Známy neonacista, ktorý bol odsúdený v Nemecku za popieranie holokaustu, požiadal Orbána o politický azyl

BERLÍN - Nemecký neonacista Horst Mahler, ktorý bol odsúdený na nepodmienečný trest za popieranie holokaustu, požiadal v Maďarsku o politický azyl.

slovakia

left justify in out

V liste adresovanom maďarskému premiérovi Viktorovi Orbánovi Mahler žiada "vodcu maďarského národa", aby mu udelil azyl ako osobe, ktorá je politicky prenasledovaná. Mahler (81) si odpykával desaťročný trest väzenia za popieranie holokaustu a podnecovanie antisemitizmu, keď súd pred dvoma rokmi rozhodol, že z dôvodu závažného ochorenia môže byť prepustený na slobodu.

 

Koncom vlaňajška však súd nariadil, že je povinný pokračovať vo výkone trestu, čo Mahler odmietol. Mahler je jedným zo zakladajúcich členov ultraľavicového zoskupenia nazývaného Frakcia Červenej armády, ktoré v 70. rokoch vzniklo vo vtedajšej Nemeckej spolkovej republike (NSR), ale neskôr sa z neho stal pravicový extrémista. Popieranie holokaustu je v Nemecku trestným činom.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona