Známy fast fashion reťazec otvoril prvú predajňu na Slovensku

NETKY.SK • 25 Máj 2023, 12:00 • 2 min
Známy fast fashion reťazec otvoril prvú predajňu na Slovensku

BRATISLAVA - Írsky maloobchodný reťazec Primark pokračuje v expanzii na trhy strednej a východnej Európy. Po Poľsku, Rumunsku, Česku a Slovinsku vo štvrtok otvoril v novom bratislavskom obchodnom centre aj svoju prvú predajňu na Slovensku.

slovakia

left justify in out

V budúcom roku plánuje reťazec s ročnými tržbami cez 7,6 miliardy libier (8,73 miliardy eur) otvoriť svoju pobočku aj v Maďarsku, uviedla vo štvrtok spoločnosť. Okrem Slovenska otvorí predajca koncom júna svoju druhú predajňu v Rumunsku v Bukurešti a ďalšie dve predajne v Poľsku, a to vo Vroclave a v Lodži.

 

Po otvorení predajne v Maďarsku sa počet predajní v strednej a východnej Európe zvýši na 13. Práve tento región je podľa firmy z pohľadu ďalšieho rastu kľúčový. Primark je medzinárodný maloobchodný predajca oblečenia, ktorý zamestnáva viac ako 70.000 zamestnancov v 15 krajinách Európy a USA. Bol založený v Írsku v roku 1969 pod značkou Penneys. Spoločnosť plánuje pokračovať v expanzii na nových a existujúcich trhoch s cieľom dosiahnuť do konca roka 2026 počet 530 predajní. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona