Známi sú už všetci účastníci MS 2014

NETKY.SK • 21 November 2013, 08:18 • 2 min
Známi sú už všetci účastníci MS 2014

BRATISLAVA - Záverečným účastníkom budúcoročných majstrovstiev sveta vo futbale v Brazílii (12. júna - 13. júla 2014), kde sa predstaví dovedna 32 tímov, sa stala reprezentácia Uruguaja.

slovakia

left justify in out

Juhoamerický tím remizoval v stredajšej odvete interkontinentálnej baráže s Jordánskom 0:0. Minulotýždňový prvý duel sa skončil jednoznačným triumfom Uruguajčanov 5:0.

Istotu predstavenia sa na vrcholnom podujatí mala už vopred ako organizátor Brazília. V septembri si účasť na záverečnom turnaji MS vybojovali Argentína, USA, Kostarika, Taliansko a Holandsko, ešte v júni si štart zabezpečili z ázijskej časti eliminácie Japonsko, Austrália, Irán a Kórejská republika. V októbri pribudli Nemecko, Belgicko, Švajčiarsko, Bosna a Hercegovina, Rusko, Anglicko a Španielsko zo "starého kontinentu", z juhoamerickej kvalifikácie Kolumbia, Čile a Ekvádor a zo zóny CONCACAF Honduras. Počas minulého víkendu si účasť zaistili prví africkí účastníci Nigéria, Pobrežie Slonoviny a Kamerun. V utorok sa skompletizovala africká päťka postupom Ghany a Alžírska, ktorých doplnili ďalší štyria európski zástupcovia Grécko, Chorvátsko, Portugalsko a Francúzsko a z interkontinentálnej baráže sa kvalifikovalo Mexiko. 

Žreb skupinovej fázy záverečného turnaja MS 2014 sa uskutoční 6. decembra v Costa do Sauípe v brazílskom štáte Bahia. 

Prehľad účastníkov budúcoročných majstrovstiev sveta vo futbale v Brazílii (12. júna - 13. júla 2014): 
Brazília (organizátor), Japonsko, Austrália, Irán, Kórejská republika (postup z ázijskej kvalifikácie /AFC/), Argentína, Kolumbia, Čile, Ekvádor, Uruguaj (postup z juhoamerickej kvalifikácie /CONMEBOL/), USA, Kostarika, Honduras, Mexiko (postup z kvalifikácie Severnej a Strednej Ameriky a karibskej oblasti /CONCACAF/), Taliansko, Holandsko, Nemecko, Belgicko, Švajčiarsko, Bosna a Hercegovina, Rusko, Anglicko, Španielsko, Grécko, Chorvátsko, Portugalsko, Francúzsko (postup z európskej kvalifikácie), Kamerun, Nigéria, Pobrežie Slonoviny, Ghana, Alžírsko (postup z africkej kvalifikácie)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies