Známeho autora a šíriteľa falošných správ na internete našli mŕtveho

NETKY.SK • 27 September 2017, 08:35 • 2 min
Známeho autora a šíriteľa falošných správ na internete našli mŕtveho

PHOENIX - Známy šíriteľ nepravdivých správ na internete Paul Horner počas amerických prezidentských volieb v roku 2016 zomrel neďaleko Phoenixu v štáte Arizona vo veku 38 rokov. Hovorca úradu šerifa v arizonskom okrese Maricopa, Mark Casey, v utorok informoval, že úrady našli Hornera 18. septembra mŕtveho v jeho posteli.

slovakia

left justify in out

Casey povedal, že okresný súdny lekár vykonal pitvu, ktorou sa nezistili žiadne znaky násilnej smrti. Hovorca dodal, že Horner mal už v minulosti problémy so závislosťou od liekov na predpis a "dôkazy z miesta smrti naznačujú, že mohlo ísť o náhodné predávkovanie".

 

Horner bol známy písaním nepravdivých historiek a šírením internetových hoaxov, ktoré často nachádzali na Facebooku a iných sociálnych sieťach tisíce dôverčivých fanúšikov. Medzi týmito správami bola aj jedna, ktorá nepravdivo tvrdila, že americký prezident Barack Obama je homosexuál a radikálny moslim; ďalšia zasa tvrdila, že protestujúcim platili tisíce dolárov za to, aby demonštrovali na predvolebných zhromaždeniach Donalda Trumpa uchádzajúceho sa o Biely dom.

 

Horner získal väčšiu dôležitosť práve počas prezidentskej kampane, keď súperili Trump a Clintonová a falošné správy sa na sociálnych sieťach šírili ešte intenzívnejšie.

 

Horner v interview pre americký denník Washington Post v roku 2016 vyhlásil, že Trump získal Biely dom vďaka nemu. Horner dodal, že podporovatelia Trumpa si nepreverovali fakty v jeho odkazoch, kým ich zverejnili.

Hornerov brat J.J. uviedol, že Paul bral svoju prácu ako satiru. A vysvetlil, že jeho brat mal už v mladosti jedinečné "oko" na klamlivé informácie a pokrytectvo, čo neskôr v internetovom svete "zabralo". "Myslím, že za veľkou časťou jeho práce bola veľká genialita. Posúval myšlienky, ktorým ľudia chceli veriť alebo ich pokladali za možné," uviedol brat. Paul podľa jeho slov kreslil od detstva politické karikatúry a zaujímal sa o politiku. Hovorca úradu šerifa v Maricope ešte informoval, že sa čaká na výsledky toxikologických testov. Prípad zostane dovtedy otvorený.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona