Známe osobnosti vyrazia do ulíc Bratislavy na bicykloch, aby pomohli deťom

NETKY.SK • 21 Jún 2016, 10:07 • 2 min
Známe osobnosti vyrazia do ulíc Bratislavy na bicykloch, aby pomohli deťom

BRATISLAVA - Herci Danica Jurčová, Mirka Partlová, Róbert Jakab, modelka Lucia Hablovičová či moderátorka Adela Banášová sa spolu s ďalšími známymi osobnosťami dnes zmenia na cyklokuriérov.

slovakia

left justify in out

Do bratislavských ulíc vyrazia na bicykloch, aby v rámci charitatívneho podujatia Misia 05 podporili dobrú vec. Ich cieľom je prostredníctvom doručených certifikátov vyzbierať čo najviac peňazí na pomoc chorým deťom.  

 

"Misia je o pomoci deťom a chceme, aby tento deň pomáhali všetci. Svojho známeho cyklokuriéra s certifikátom v hodnote 10 alebo 50 eur si ľudia v Bratislave budú môcť objednať do práce alebo priamo domov," priblížil ambasádor projektu, scenárista a režisér Nikita Slovák. V prípade, že sa niekto rozhodne pre certifikát s vyššou hodnotou, bude si môcť vybrať svoju celebritu, ktorá mu ho prinesie osobne.

 

Do charitatívneho projektu sa od prvého ročníka zapája aj Lucia Hablovičová. "Celý deň bicyklovať po bratislavských cestách je náročné, ale všetci sledujeme jeden cieľ - vyzbierať čo najviac peňazí pre deti a pomôcť," uviedla. Počas uplynulých ročníkov sa neraz stalo, že ju ľudia objednali ako prekvapenie, alebo im priniesla certifikát priamo do práce.

 

Projekt Misia vznikol v susednom Česku. Jej autormi sú český herec Petr Forman a majiteľ kuriérskej spoločnosti David Voverka, ktorí sa inšpirovali českým filmom Vratné láhve. Oni požiadali Nikitu Slováka, aby projekt šíril aj na Slovensku.

 

"Myšlienka sa mi páčila od samotného začiatku, kedy sme ešte v roku 2010 bicyklovali s kolegami rozpálenou Prahou. Bolo to naozaj náročné, ale vysoká vyzbieraná čiastka pre nás bola veľkým zadosťučinením," priblížila herečka Danica Jurčová, ktorá sa do Misie zapája každý rok.

 

Populárni kuriéri odštartujú Misiu 05 o 10.00 h z Tyršovho nábrežia v Bratislave, kde sa vo večerných hodinách uskutoční aj zverejnenie vyzbieranej sumy. Tá poputuje chorým deťom do rôznych regiónov Slovenska. Ľudia si svojho kuriéra s certifikátom môžu objednať na telefónnych číslach 0901771100, 0901771122 či 0901771133.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies