Známa tabaková značka kupuje farmaceutov Vectura za takmer miliardu eur

NETKY.SK • 9 Júl 2021, 20:14 • 2 min
Známa tabaková značka kupuje farmaceutov Vectura za takmer miliardu eur

USA - Americký výrobca cigariet Philip Morris International Inc. sa dohodol s britskou farmaceutickou spoločnosťou Vectura na jej prevzatí za 852 miliónov libier.

slovakia

left justify in out

Plánovanú akvizíciu, o ktorej výrobca cigariet informoval v piatok, majú zrealizovať v hotovosti. Na základe dohody majú akcionári firmy Vectura dostať 1,5 libry za každú akciu.

 

Prechod na zdravšie fajčenie 

Farmaceutická firma Vectura je poskytovateľom riešení pre inhalované lieky. V minulom roku firma dosiahla čisté tržby v objeme 191 miliónov libier. Akvizíciou spoločnosti Vectura bude Philip Morris International mať prístup k technológiám a skúsenostiam pri poskytovaní celého radu komplexných inhalačných terapií.

 

img


Vo februári tohto roka firma Philip Morris International oznámila, že do roku 2025 chce viac ako 50 percent svojich celkových čistých príjmov generovať za predaj nefajčiarskych produktov.

 

Zároveň chce do roku 2025 dosahovať čisté tržby v objeme najmenej jednej miliardy dolárov za produkty "mimo nikotínu".

 

img


Akvizícia firmy Vectura Group by sa mala podľa očakávania amerického výrobcu cigariet dokončiť v druhej polovici tohto roka, ak ju schvália akcionári a odsúhlasia príslušné regulačné úrady.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies