Známa spoločnosť Atari oznámila investíciu do kryptomien

NETKY.SK • 18 Február 2018, 15:00 • 2 min
Známa spoločnosť Atari oznámila investíciu do kryptomien

PARÍŽ – Francúzskej holdingovej spoločnosti Atari SA, ktorej súčasťou je aj známa Atari Inc., stúpli ceny akcií o viac ako 60%, keď oznámila svoj zámer investovať do kryptomien.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Podľa tlačovej správy, ktorá bola zverejnená začiatkom tohto mesiaca, spoločnosť Atari vytvorí svoju vlastnú digitálnu menu Atari Token. Tie sa budú používať na platforme digitálnej zábavy založenej na technológii blockchain, ktorú vytvorila spoločnosť Infinity Networks Ltd. (vlastníkom 17,5 percentného podielu je aj spoločnosť Atari).

 

img

 

Atari, ktorá vydala hry ako Tetris alebo Pac Man, tiež rozvíja svoje partnerstvo so spoločnosťou Pariplay Ltd., ktorá prevádzkuje online kasíno. Na stránkach kasína budú aj rôzne Atari hry, ktoré môžu hráči hrať za kryptomeny, vrátane druhej plánovanej kryptomeny Pong token, ktorá bude určená pre krypto kasína.

 

"Technológia blockchain je pripravená ujať sa veľmi dôležitej úlohy v našom prostredí a transformovať, ak nie revolucionizovať, súčasný ekonomický systém najmä v oblasti videohier online transakcií. Naším cieľom je prijať strategické pozície s obmedzeným peňažným rizikom s cieľom optimalizovať aktíva a značku Atari," uviedol predseda predstavenstva a generálny riaditeľ Atari Frederic Chesnais.

 

img

 

Spoločnosti, ktoré predtým nemali nič spoločné so svetom kryptomien, zaznamenali značné zisky, keď svoju značku verejne spojili s digitálnymi menami a technológiou blockchain, aj keď ich zahrnuli iba do názvu a nemajú s nimi nič spoločné.

 

Keď firma Long Island Iced Tea Corp zmenila svoj názov na Long Blockchain a sľúbila, že sa presunie do biznisu s ťažením kryptomien, tak jej akcie zaznamenali 458% nárast hodnoty. Americká komisia pre cenné papiere a burzy (SEC) nedávno oznámila, že spoločnosti, ktoré si pridali slovo "Blockchain" do svojho názvu, by mali čeliť zvýšenej kontrole zo strany regulačných orgánov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies