Známa popieračka holokaustu pôjde na dva roky do väzenia

NETKY.SK • 28 August 2017, 18:08 • 2 min
Známa popieračka holokaustu pôjde na dva roky do väzenia

BERLÍN - Na dva roky nepodmienečne odsúdili dnes v Nemecku 88-ročnú popieračku holokaustu Ursulu Haverbeckovú, ktorej dali nemecké médiá prezývku "Nacistická babka".

slovakia

left justify in out

Obžalovaná bola z poburovania súvisiaceho s jej tvrdením, že vyhladzovací tábor Auschwitz-Birkenau nebol v časoch druhej svetovej vojny využívaný na masové vyvražďovanie židov, napísala agentúra DPA. Dnešný verdikt prišiel po tom, čo sa Haverbecková odvolala proti rozsudku 2,5 roka nepodmienečne, ktorý nad ňou v novembri vyniesol súd nižšieho stupňa.

 

Haverbecková, ktorá bola za popieranie holokaustu odsúdená aj v minulosti, skončila tentoraz pred súdom za sériu článkov uverejnených v krajne pravicovom časopise Stimme des Reiches (Hlas ríše), v ktorých popiera existenciu holokaustu a tvrdí, že tábor Auschwitz-Birkenau na území nacistami okupovaného Poľska nebol vyhladzovací, ale len pracovný.

 

V novembri 2015 poslal Haverbeckovú súd v Hamburgu na desať mesiacov do väzenia po zverejnení televízneho rozhovoru, kde hovorila o holokauste ako o "najväčšom a najtrvácnejšom klamstve v dejinách"Haverbeckovú opakovane súdili aj predtým, pričom jej trestný register už obsahuje dve pokuty a podmienečný trest za poburovanie.

 

Za verejné schvaľovanie, popieranie alebo zľahčovanie masového vyvražďovania Židov v ére nacistickej Tretej ríše hrozia v Nemecku tresty v rozsahu od pokuty až po päťročný pobyt vo väzení.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies