Znalec z kauzy Veľký Slavkov pôjde pred súd: Hrozí mu 10 rokov za mrežami!

NETKY.SK • 20 Október 2014, 13:21 • 2 min
Znalec z kauzy Veľký Slavkov pôjde pred súd: Hrozí mu 10 rokov za mrežami!

KOŠICE - K žiadnemu verdiktu nedospel dnes Okresný súd Košice I, ktorý rozhoduje o obžalobe a vine znalca Milana P. za vypracovanie nepravdivého znaleckého posudku v jednej z káuz pozemkov Veľký Slavkov.

slovakia

left justify in out

Na pojednávanie sa nedostavila súdna znalkyňa, ktorá mala vypovedať pred súdom, pričom sa ospravedlnila, že už nepracuje v súdnoznaleckom ústave.

Prokurátor i obhajoba súhlasili s odročením pojednávania na 26. novembra. Prokurátor trval na vypočutí znalkyne, pokiaľ je ešte súdnou znalkyňou. Obhajoba zastávala názor, že znalecký posudok vypracoval trojčlenný tím znaleckého ústavu a vypovedať pred súdom môže aj iný člen znaleckého tímu. V novom termíne majú vo veci vypovedať aj ďalší dvaja svedkovia. Obžalovaný je stíhaný na slobode a odmietol sa vyjadrovať pre médiá.

 

O vyše 60 miliónov eur by mal prísť Slovenský pozemkový fond na základe posudku súdneho znalca Milana P., ktorý v súčasnosti čelí obžalobe za vypracovanie nepravdivého posudku. Pokiaľ mu súd preukáže vinu, hrozí mu trest odňatia slobody na jeden až desať rokov. 

 

Trestné oznámenie na znalca Milana P. podal ešte v roku 2010 Slovenský pozemkový fond (SPF). Na základe jeho posudku by mal prísť pozemkový fond o vyše 60 miliónov eur, ktoré si v inom spore nárokuje firma Ermanno Trade and Invest Limited. Slovenský pozemkový fond totiž najprv sľúbil previesť pozemky na spoločnosť AR park (jediným spoločníkom je Ermanno Trade and Invest Limited), ktorá chcela vo Veľkom Slavkove postaviť rekreačnú zónu. No previedol ich na reštituentov a nie na firmu, čím zmaril jej investíciu. Fond sa bráni, že prísľub pozemkov pre firmu nebol záväzný a tá nemala peniaze potrebné na investíciu, preto trvá na tom, že vyčíslená škoda je fiktívna. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona