Znalci nenašli na tele Aničky nijaké dôkazy proti podozrivému

NETKY.SK • 29 Marec 2011, 11:47 • 2 min
Znalci nenašli na tele Aničky nijaké dôkazy proti podozrivému

Znalci nenašli na tele Aničky nijaké dôkazy proti podozrivému

slovakia

left justify in out

img

Skúmanie vzoriek z tela deväťročnej Aničky, ktorú polícia našla v hrobe v Prahe-Troji predminulý týždeň, po piatich mesiacoch od jej zmiznutia, neprinieslo údajne žiadne dôkazy, že by za jej znásilnenie a smrť mohol obvinený Otakar T. Obvinený muž sa po svojom zadržaní odmietol k prípadu vyjadriť a minulý týždeň sa v cele vyšetrovacej väzby obesil.
      Neoficiálne informácie o výsledkoch expertízy v Kriminalistickom ústave dnes s odvolaním sa na svoj zdroj priniesol český denník Právo. Šéf vyšetrovacieho tímu ani policajná hovorkyňa ich však nepotvrdili.
      "Odborníci preto upriamili svoju pozornosť a nádeje na oblečenie, ktoré malo dievča na sebe. Hľadajú na ňom tak daktyloskopické stopy, teda odtlačky prstov, ako aj možný profil DNA v rámci genetického skúmania," uviedol denník s tým, že na podiel Otakara T. na smrti dievčatka ukazujú iba nepriame dôkazy.
      Okrem už medializovanej stopy DNA na školskom batohu Aničky, ktorý sa našiel krátko po zmiznutí dievčatka zahrabaný v zemi, sú to igelitové vrecia – jedným bola prikrytá školská taška a v ďalšom, podľa Práva "prakticky totožnom", bolo ukryté telo školáčky.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies