Značka kvality SK je nástrojom budovania identity slovenských potravín

NETKY.SK • 17 November 2014, 19:29 • 2 min
Značka kvality SK je nástrojom budovania identity slovenských potravín

BRATISLAVA - Značka kvality SK je nástrojom budovania identity slovenských potravín. Uviedla to pre TASR generálna riaditeľka sekcie potravinárstva a obchodu Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR Zuzana Nouzovská.

slovakia

left justify in out

"Máme tiež za to, že by sme mali zabezpečiť, aby Značka kvality SK bola jednotným komunikačným nástrojom štátu pre slovenské potraviny. Sme tiež presvedčení, že Značka kvality SK má potenciál ďalšieho rozvoja, je známa medzi spotrebiteľmi," zdôraznila.
     

"Veríme, že do systému Značky kvality SK sa prihlásia aj ďalší slovenskí výrobcovia. Čím viac potravín bude touto značkou na pultoch obchodov označených, tým tá značka bude pre spotrebiteľa zrozumiteľnejšia. Tiež nás veľmi teší, že máme spoluprácu s obchodnými reťazcami, ktoré sa rozhodli podporovať Značku kvality SK ako štátnu stratégiu. Budeme preto hľadať cesty na spoločné projekty na jej propagáciu," dodala.
     

Značka kvality SK vznikla v roku 2004 za účelom zabezpečenia dostatočných informácií pre spotrebiteľa o bezpečných a kvalitných domácich výrobkoch a pre zabezpečenie podpory spotreby domácej potravinovej produkcie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies