Zmrazili prvú ženu, ktorú sa časom pokúsia oživiť

NETKY.SK • 23 August 2017, 12:39 • 2 min
Zmrazili prvú ženu, ktorú sa časom pokúsia oživiť

Sci-fi predstava o zmrazení a následnom oživení ľudí sa možno čoskoro stane skutočnosťou.

slovakia

left justify in out

Kryonikou sa už dlhšie obdobie zaoberajú mnohé spoločnosti. Hľadajú metódu, ako by dokázali zmraziť ľudský organizmus tak, aby ho bolo neskôr možné priviesť späť k životu. Pomôcť by to malo predovšetkým ľuďom s nevyliečiteľnými chorobami. Po smrti by boli uložení v špeciálnej komore, kde by prečkali čas, kým medicína nedosiahne pokrok, ktorý by im umožnil vyliečiť sa.

 

Doposiaľ sa to vedcom nedarilo. Narážali predovšetkým na ten problém, že pokiaľ dôjde k prudkému zmrazeniu tela, v bunkách sa vytvoria kryštály ľadu, čím dôjde k ich poškodeniu. Začalo sa teda experimentovať s inou možnosťou. Voda sa nahradí kvapalinou, ktorá nezmrzne. Následne sa človek vloží do 2000 litrov tekutého dusíka, kde zamrzne až na teplotu mínus 196 stupňov.

 

Čínski vedci takto ako prví na svete zmrazili ženu. Zhan Wenlian zomrela vo veku 49 rokov na rakovinu pľúc. Už počas života sa aj s manželom rozhodli, že svoje telá darujú na vedecké účely, pričom práve kryonika ich zaujala najviac. Podľa Zhaninho manžela je teraz šanca, že si jeho žena raz bude môcť svoj život dožiť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies