ZMOS dáva šancu mladým ľuďom, k prvému zamestnaniu má pomôcť absolventská prax

NETKY.SK • 13 Júl 2015, 13:37 • 2 min
ZMOS dáva šancu mladým ľuďom, k prvému zamestnaniu má pomôcť absolventská prax

BRATISLAVA - Manuál, ktorý približuje možnosti dočasného zamestnania absolventov škôl, pripravilo Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) pre mestá, obce a organizácie v ich zriaďovateľskej pôsobnosti.

slovakia

left justify in out

Podľa združenia sa totiž s absolventskou praxou spája niekoľko výhod tak pre zamestnávateľov, ako aj pre čerstvých absolventov škôl. Dôkazom toho je aj obec Sveržov v Bardejovskom okrese, ktorá troch absolventov zamestnala po ukončení praxe.

 

"Nám sa táto forma mimoriadne osvedčila. Vytvorili sme priestor pre troch mladých ľudí, ktorí sú už dlhoročnými kolegami na obecnom úrade. Jeden z nich dokonca vedie náš stavebný úrad, ktorý je počtom obcí najväčší na Slovensku," konštatuje starosta obce Pavol Ceľuch.

 

Podpredseda ZMOS Jozef Turčány vníma túto formu dočasného zamestnávania ako priestor na to, aby ukázali svoju šikovnosť a dynamiku. "Mladí ľudia si zaslúžia šancu. Zároveň im zamestnávatelia dávajú príležitosť preukázať na konkrétnej práci svoje zručnosti," povedal. Ambíciou ZMOS je priblíženie možností absolventskej praxe mestám, obciam a ich organizáciám, ktorým môžu mladí ľudia do 26 rokov pomôcť v bežnej administratívnej práci, ale aj v ďalších oblastiach podľa rozhodnutia zamestnávateľov.

 

Manuál týkajúci sa absolventskej praxe je spracovaný formou newslettera s názvom Šanca na prvé zamestnanie. ZMOS ho dnes poskytlo všetkým mestám a obciam a zároveň je prístupný na internetovej stránke Združenia.

TASR informoval hovorca ZMOS Michal Kaliňák.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona