Zmoray vynechá úvod SP, do kolotoča naskočí v Lillehammeri

NETKY.SK • 26 Október 2010, 12:27 • 2 min
Zmoray vynechá úvod SP, do kolotoča naskočí v Lillehammeri

Zmoray vynechá úvod SP, do kolotoča naskočí v Lillehammeri

slovakia

left justify in out

img

Slovenský reprezentant v skokoch na lyžiach Tomáš Zmoray vynechá úvodné dve podujatia nového ročníka Svetového pohára vo fínskych strediskách Kuusamo a Kuopio. Do kolotoča prestížneho seriálu by mal naskočiť začiatkom decembra v nórskom Lillehammeri.
      Na prelome rokov absolvuje zverenec trénera Milana Filipka iba dve podujatia tradičného Turné štyroch mostíkov, štartovať bude v Garmisch-Partenkirchene a v Innsbrucku. "V Garmischi Tomáš štartoval na letnom Kontinentálnom pohári, v Innsbrucku sme mali výcvikový tábor, preto sme sa rozhodli pre tieto dva mostíky. Na ouvertúru Turné do Oberstdorfu nepôjdeme a vynecháme aj Bischofshofen. Po záverečnom dieli Turné je totiž na Štrbskom Plese na programe FIS Cup. Chcem, aby tam štartovali obaja slovenskí skokaní, ktorí sa ešte aktívne venujú tomuto športu - teda Tomáš i Patrik Lichý," povedal pre TASR Filipko.
      Zmoray sa momentálne pripravuje na novú sezónu v domácich podmienkach v hale športového gymnázia v Banskej Bystrici. "V dňoch 2.-5. novembra absolvuje Tomáš kondičný blok na mostíku s umelou hmotou v rakúskom Villachu. Potom chceme odštartovať prípravu na snehu. Budeme sledovať vývoj v Európe, uvidíme, kde sa začne najskôr zasnežovať. Do úvahy pripadajú Villach, ďalšie rakúske strediská Ramsau a Seefeld alebo talianske Predazzo. Ďalšou alternatívou je výjazd na sever Európy," dodal Filipko.
      

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies