Zmodernizovaná súprava metra v Budapešti sa pokazila už na druhý deň

NETKY.SK • 22 Marec 2017, 12:59 • 2 min
Zmodernizovaná súprava metra v Budapešti sa pokazila už na druhý deň

BUDAPEŠŤ - Prvú súpravu modrej linky budapeštianskeho metra zmodernizovanú ruskou spoločnosťou Metrovagonmas, ktorú nasadili do služby v pondelok (20.3.), museli v utorok (21.3.) po poruche signalizácie dverí vyradiť z prevádzky. Informoval o tom spravodajský server index.hu.

slovakia

left justify in out

Dnes súpravu nenasadili, mechanici totiž hľadajú príčiny poruchy. Budapeštiansky dopravný podnik BKV chce mať totiž istotu, že porucha, ktorá síce v utorok napokon zmizla, sa nebude opakovať, píše server.

 

Do leta 2018 chcú vymeniť všetky súpravy na tejto linke. Prvú z pôvodných 222 súprav sovietskej výroby, takisto vyrobené spoločnosťou Metrovagonmas, previezli z Budapešti do Moskvy 7. januára 2016. Celková hodnota projektu, v rámci ktorého zmodernizujú vozne zvonka i zvnútra, dosiahne takmer 220 miliónov eur. Výrobca zaručil 30-ročnú životnosť súprav.

 

Modrá linka pod označením 3 premáva na severojužnej trase medzi stanicami Köbánya-Kispest a Újpest-Központ v celkovej dĺžke 17,3 kilometra. V pracovné dni odvezie viac ako 600.000 cestujúcich.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies