Zmluvy medzi VšZP a tetou jej doterajšieho riaditeľa preveruje NAKA

NETKY.SK • 27 September 2015, 11:18 • 2 min
Zmluvy medzi VšZP a tetou jej doterajšieho riaditeľa preveruje NAKA

BRATISLAVA - Zmluvy medzi štátnou Všeobecnou zdravotnou poisťovňou (VšZP) a firmami tety jej doterajšieho riaditeľa Marcela Foraia preveruje Národná kriminálna agentúra (NAKA). Informuje o tom Denník N.

slovakia

left justify in out

NAKA to robí z vlastnej iniciatívy bez toho, aby bol od niekoho podaný podnet. "Preveruje skutočnosti v súvislosti s uzatváraním zmlúv a následných dodatkov spoločnosti," povedal pre denník hovorca Prezídia Policajného zboru Martin Wäldl.

 

Vyšetrovatelia majú podľa jeho slov vychádzať aj z medializovaných informácií. Výsledkom vyšetrovania má byť "trestnoprávne posúdenie konania jednotlivých osôb zodpovedných za spravovanie majetku štátu v rámci pôsobnosti spoločnosti."

 

Okrem polície preveruje zmluvy aj Najvyšší kontrolný úrad (NKÚ), na ktorý sa obrátil minister zdravotníctva Viliam Čislák (nominant Smer-SD).

 

Forai po oznámení svojej abdikácie požiadal, aby zmluvy medzi VšZP a jeho tetou preveril Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS). Transparency International Slovensko (TIS) však upozornilo, že v tomto prípade môže ísť o konflikt záujmov. Podľa mimovládnej organizácie totiž podnikal manžel šéfky ÚDZS Moniky Pažinkovej so synom Foraiovej tety. ÚDZS však neobjektívnosť odmieta.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona