Zmluvu o dôchodku z 2. piliera podpísalo 180 sporiteľov

NETKY.SK • 29 Máj 2015, 11:11 • 2 min
Zmluvu o dôchodku z 2. piliera podpísalo 180 sporiteľov

BRATISLAVA - O vyplácanie dôchodku z druhého penzijného piliera požiadalo od začiatku roka do 28. mája 2015 spolu 530 sporiteľov. Informoval o tom hovorca Sociálnej poisťovne (SP) Peter Višváder.

slovakia

left justify in out

Zmluvu so životnou poisťovňou o výplate dôchodku z druhého piliera podľa neho podpísalo 180 občanov. Sporiteľ si podľa hovorcu SP nemusí vybrať z ponuky dôchodkov a môže požiadať o dôchodok zo sporivého piliera kedykoľvek neskôr. Tento rok môže o dôchodok z druhého piliera požiadať približne tritisíc sporiteľov, ktorí dosiahnu dôchodkový vek.


Od začiatku tohto roka môžu prví sporitelia požiadať o vyplácanie dôchodku z druhého penzijného piliera. Keďže sa ruší podmienka minimálne desiatich rokov sporenia v druhom pilieri, jedinou podmienkou pre vyplácanie prostriedkov zo sporivého piliera je dosiahnutie dôchodkového veku. Dôchodky z druhého piliera budú ľuďom vyplácať Allianz - Slovenská poisťovňa, poisťovňa Union a poisťovňa Generali.


Ponuku na vyplácanie doživotného dôchodku od životných poisťovní dostane sporiteľ cez centrálny elektronický ponukový systém, ktorý spravuje Sociálna poisťovňa. Žiadať o doživotnú penziu v rámci tohto systému je povinné pre všetkých sporiteľov. Ponuka od jednotlivých životných poisťovní je platná 30 dní.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona