Zmluva o obchodovaní so zbraňami nadobúda platnosť

NETKY.SK • 23 December 2014, 21:13 • 2 min
Zmluva o obchodovaní so zbraňami nadobúda platnosť

BRATISLAVA - Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí víta, že 24. decembra nadobúda platnosť medzinárodná Zmluva o obchodovaní so zbraňami (Arms Trade Treaty - ATT).

slovakia

left justify in out

Túto zmluvu považujeme za významný medzník stanovujúci najvyšší univerzálny štandard pre reguláciu obchodovania so zbraňami, zdôrazňuje sa v stanovisku, ktoré poskytli agentúre SITA. Rezort zahraničia je presvedčený, že dôslednou kontrolou obchodu so zbraňami je možné predchádzať rizikám nelegálnych tokov zbraní a ich nekontrolovanému hromadeniu.

 

Slovenská republika sa od samého začiatku podieľala na rokovaniach o Zmluve o obchodovaní so zbraňami a bola jednou z prvých krajín, ktoré uložili ratifikačné listiny do depozitára už 2. apríla tohto roka. Zmluvu o obchodovaní so zbraňami doteraz podpísalo 130 a ratifikovalo 60 krajín sveta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies