Zmiznutý boeing mohol letieť ešte štyri hodiny po poslednom kontakte

NETKY.SK • 13 Marec 2014, 08:53 • 2 min
Zmiznutý boeing mohol letieť ešte štyri hodiny po poslednom kontakte

KUALA LUMPUR - Americkí vyšetrovatelia vyslovili podozrenie, že zmiznutý boeing malajzijských aerolínií pokračoval v lete ešte štyri hodiny po tom, čo s ním riadenie letovej prevádzky stratilo kontakt. Napísal to dnes denník Wall Street Journal (WSJ).

slovakia

left justify in out

Predpoklad amerických expertov je založený na údajoch z motorov lietadla, ktoré sa automaticky posielajú pozemnej kontrole ako súčasť údržby stroja. 

 

Podľa WSJ to vyvoláva otázky, prečo zmiznuté dopravné lietadlo pokračovalo v lete a či ho v tom čase niekto pilotoval.

      

Boeing 777-200ER s 239 pasažiermi a členmi posádky na palube zmizol z obrazoviek radarov minulý piatok po asi hodine letu z Kuala Lumpuru do Pekingu niekde medzi východným pobrežím Malajzie a južným Vietnamom.
      

Oblasť pátrania zahŕňa celkovo 92.600 štvorcových kilometrov mora pri pobreží krajín juhovýchodnej Ázie a v stredu ho rozšírili smerom k Indii. Dve tretiny pasažierov tvorili Číňania. Čínska vláda preto vyvíja tlak na malajzijské úrady, aby prípad vyriešili.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona