Zmiznutie malajzijského lietadla bude vyšetrovať medzinárodný tím

NETKY.SK • 23 Apríl 2014, 14:59 • 2 min
Zmiznutie malajzijského lietadla bude vyšetrovať medzinárodný tím

KUALA LUMPUR - Malajzijská vláda schválila dnes vytvorenie medzinárodného tímu povereného vyšetrovaním zmiznutia Boeingu 777-200 spoločnosti Malaysia Airlines.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Informoval o tom malajzijský minister dopravy Hishammuddin Hussein, ktorého citovala agentúra Reuters.
     

"Hlavnou úlohou medzinárodného vyšetrovacieho tímu je zistiť skutočnú príčinu havárie lietadla, aby sa podobné nehody v budúcnosti neopakovali," povedal Hussein, ktorý dnes rokoval s predstaviteľmi malajzijskej štátnej ropnej spoločnosti Petronas a ďalšími firmami o rozšírení podmorského pátrania po lietadle v južnej časti Indického oceánu.
     

V súvislosti so zmiznutým malajzijským boeingom dnes austrálske úrady oznámili, že skúmajú trosky, ktoré pátracie tímy objavili v mori približne desať kilometrov od mesta Augusta ležiaceho na južnom cípe štátu Západná Austrália a mohol by pochádzať zo zmiznutého lietadla.
     

Let MH370 aerolínií Malaysia Airlines z Kuala Lumpuru do Pekingu zmizol z obrazoviek radarov 8. marca. Na palube bolo 239 ľudí; väčšinu cestujúcich tvorili čínski občania. Odvtedy niet po lietadle ani stopy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies