Zmiznutie letu MH370 oficiálne označili za nehodu

NETKY.SK • 29 Január 2015, 12:23 • 2 min
Zmiznutie letu MH370 oficiálne označili za nehodu

KUALA LUMPUR - Malajzijský úrad civilného letectva dnes oficiálne označil prípad zmiznutého lietadla malajzijských aerolínií za nehodu. Tento krok tak umožní prikročiť k vyplateniu odškodného rodinám obetí, informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Šéf malajzijského úradu civilného letectva Azharuddin Abdul Rahman informoval, že pátranie po lietadle, ktoré sa stratilo vlani v marci, "zostáva prioritou". Podľa neho sa predpokladá, že o život prišli všetci pasažieri aj členovia posádky.

 

Let MH370 aerolínií Malaysia Airlines z Kuala Lumpuru do Pekingu zmizol z obrazoviek radarov 8. marca 2014. Na palube Boeingu 777-200ER bolo 239 ľudí; väčšinu cestujúcich tvorili čínski občania.

 

Napriek intenzívnemu pátraniu sa po lietadle zatiaľ nenašla ani stopa. Vyčlenená prioritná zóna pátrania má rozlohu 60.000 kilometrov štvorcových; od vlaňajšieho októbra, keď sa začala nová fáza operácie, bolo preskúmaných približne 12.000 kilometrov oceánskeho dna. Ak sa trosky nepodarí nájsť skôr, pátranie potrvá do mája 2015.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies