Ruského lekára, ktorý za záhadných okolností zmizol v lese, našli po troch dňoch živého

NETKY.SK • 12 Máj 2021, 18:26 • 2 min
Ruského lekára, ktorý za záhadných okolností zmizol v lese, našli po troch dňoch živého

OMSK - Vedúceho ministerstva zdravotníctva v Omskej oblasti Alexandra Murachovského, hľadalo v lese asi sto ľudí tri dni. Keď ho pátrací tím našiel, všetkým sa ospravedlnil.

slovakia

left justify in out

Minister zdravotníctva Omskej oblasti Alexander Murachovskij, ktorého tri dni hľadali v lese na severe regiónu, sa všetkým účastníkom pátracej akcie ospravedlnil za to, že kvôli nemu nemohli sláviť Deň víťazstva. Videozáznam Murachovského ospravedlnenia zverejnila tlačová služba regionálnej vlády.

 

„Chcel som nájsť cestu z lesa. Takmer tri dni som hľadal cestu k dedine. V prvom rade sa chcem poďakovať všetkým, ktorí sa o mňa obávali, hľadali ma. Až dnes som si uvedomil, aká je to obrovská armáda ľudí. Ospravedlňujem sa, že som nedovolil tým, ktorí sa zúčastnili môjho pátrania, sláviť sviatok 9. mája. Ešte raz sa chcem ospravedlniť a všetkým veľmi pekne poďakovať,“ povedal Murachovskij na videu.

 

Minister tiež vyjadril vďaku tímu centrálnej regionálnej nemocnice v Boľševikovskom okrese a šéfovi okresu Sergejovi Kaznačevovi.

 

Tlačová agentúra tiež poznamenala, že Kaznačev bol napriek zdravotným problémom schopný profesionálne a efektívne zorganizovať pátranie. Kaznacheev sa v nemocnici totiž zotavuje po operácii.

 

Murachovskij 7. mája odišiel do lesa na štvorkolke z poľovníckej základne v obci Pospelovo v okrese Bolsheukovsky. Celý deň ho hľadali známi a priatelia, neskôr sa však obrátili na políciu.

 

Do pátracej akcie bolo zapojených asi sto ľudí, ako aj terénne vozidlá, vrtuľník a drony. V pondelok popoludní sa minister sám objavil v dedine Basly, čo je asi 15 kilometrov od miesta, kde bola deň predtým objavená jeho štvorkolka. Murachovskij odmietol hospitalizáciu a lekársku starostlivosť, v utorok už nastúpil do práce.

 

Tlačová služba ministerstva vnútra pre Omský región v pondelok zverejnila videozáznam z pátracej operácie. Video ukazuje, že oblasť, kde minister zmizol, je ťažko priechodná a veľmi močaristá. Na pohybovanie v tej časti je potrebné použiť špeciálne vybavenie.

 

Alexander Murachovskij (49) sa stal vedúcim Omského ministerstva zdravotníctva koncom roka 2020. Pred vymenovaním do tejto funkcie bol vedúcim lekárom pohotovostnej nemocnice číslo jeden (BSMP-1) v Omsku. Ako vedúci lekár pôsobil aj ako zástupca mestskej rady v Omsku, bol členom frakcie Jednotné Rusko.

 

 

  



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona