Zmizlo lietadlo s 54 ľuďmi na palube

NETKY.SK • 16 August 2015, 12:01 • 2 min
Zmizlo lietadlo s 54 ľuďmi na palube

JAKARTA - Indonézske vnútroštátne dopravné lietadlo s 54 ľuďmi na palube dnes stratilo kontakt s leteckým dispečingom, keď sa nachádzalo nad odľahlou východoindonézskou provinciou Papua. Informovala o tom tlačová agentúra Reuters s odvolaním sa na Národnú pátraciu a záchrannú agentúru (BASARNAS).

slovakia

left justify in out

Podľa účtu šéfa tejto agentúry na Twitteri, Bambanga Soelystya, lietadlo patriace indonézskej spoločnosti Trigana Air Service viezlo 44 dospelých pasažierov, päť členov posádky, ako aj päť detí a dojčiat.

 

Stroj letel medzi letiskom Sentani, ktoré sa nachádza v metropole Jakarta, a letiskom Oksibil južne od Jayapury, ktorá je hlavným mestom provincie Papua.

 

Vlani v decembri sa zrútilo dopravné lietadlo spoločnosti AirAsia počas letu z indonézskeho mesta Surabaya do Singapuru, pričom zahynulo všetkých 162 ľudí na palube. Havária donútila vládu zaviesť predpisy zamerané na zlepšenie bezpečnosti leteckej dopravy.

 

Indonézsky prezident Joko Widodo prisľúbil v júli preverenie zastaranej letky vzdušných síl po tom, čo sa vojenské transportné lietadlo zrútilo na severe krajiny a zahynulo pritom vyše 100 ľudí.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona