Zmiešaná komisia SR a Maďarska rokovala o bezpečnostných otázkach EÚ

NETKY.SK • 17 Január 2018, 17:22 • 2 min
Zmiešaná komisia SR a Maďarska rokovala o bezpečnostných otázkach EÚ

BUDAPEŠŤ - Otázky bezpečnosti v Európskej únii boli hlavnými témami rokovania maďarsko-slovenskej zmiešanej komisie pre obranu a bezpečnosť, ktorá podľa agentúry MTI zasadla v stredu v Székesfehérvári.

slovakia

left justify in out

"Zdá sa, že EÚ rozpoznala dôležitosť ochrany vonkajších hraníc Únie, čo napĺňa Slovensko i Maďarsko nádejou," povedal na tlačovej konferencii po schôdzke štátny tajomník maďarského rezortu obrany Tamás Vargha.

 

So štátnym tajomníkom Ministerstva obrany SR Róbertom Ondrejcsákom sa zhodli v tom, že vlani zriadený projekt Stálej štruktúrovanej spolupráce Európskej únie (PESCO) v oblasti obrany môže priniesť v oblasti bezpečnosti výsledky, ak ho naplnia skutočným obsahom.

 

"Nechceme, aby vznikla konkurencia pre NATO, veď cieľom projektu PESCO je výhradne ochrana EÚ," zdôraznil maďarský štátny tajomník.

 

Politici podotkli, že bezpečnostné prostredie Európy a strednej Európy sa v uplynulých niekoľkých rokoch výrazne zmenilo, čo motivovalo ku konaniu SR i Maďarsko, ale aj krajiny Vyšehradskej štvorky.

 

"Dnešné európske hlasy potvrdzujú, že maďarské kroky v súvislosti s ilegálnou migráciou smerujúcou z juhu boli správne. Úniu treba chrániť, a Slovensko bolo v tomto vždy partnerom," konštatoval predstaviteľ maďarského rezortu obrany.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona