Zmeny v monitorovacom systéme eurofondov môžu stáť vyše 10 miliónov eur

NETKY.SK • 25 November 2015, 10:16 • 2 min
Zmeny v monitorovacom systéme eurofondov môžu stáť vyše 10 miliónov eur

BRATISLAVA - Úprava existujúcich a rozširovanie nových funkcionalít informačno-technologického monitorovacieho systému ITMS2014+ pre využívanie eurofondov v novom programovom období 2014 - 2020 môže stáť podľa odhadov 10,22 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty (12,27 mil. eur vrátane dane).

slovakia

left justify in out

Úrad vlády SR vyhlásil verejnú súťaž na zmeny v monitorovacom systéme, vrátane poskytnutia servisných služieb a služieb aplikačného rozvoja. Štvorročný projekt plánuje financovať s využitím peňazí Európskej únie z Operačného programu Technická pomoc. Lehota na predkladanie ponúk je 7. januára 2016, rozhoduje ekonomicky najvýhodnejšia ponuka na základe troch kritérií a piatich podkritérií.

 

Najvyššiu relatívnu váhu má najnižšia cena za poskytnutie diela bez DPH, a to 70 bodov, na efektívnosť prevádzkových nákladov pripadá dvadsať a na servisnú podporu desať bodov. Uchádzači majú preukázať, že za predchádzajúce tri roky do termínu na predkladanie ponúk plnili rovnaké alebo podobné zmluvy v celkovej hodnote 7,5 mil. eur bez dane. Majú mať skúsenosť napríklad aspoň s jedným projektom zameraným na návrh, implementáciu, testovanie a nasadenie komplexného informačného systému v minimálnom objeme 4 mil. eur bez dane.


"Informačný systém ITMS2014+ je kľúčovým informačným systémom pre SR, ktorého riadne a spoľahlivé fungovanie je podmienkou čerpania finančných prostriedkov v programovom období 2014 - 2020," oznámil úrad vlády. Požiadavku, aby uchádzač preukázal skúsenosti s komplexnou realizáciou informačného systému v hodnote minimálne 4 mil. eur bez dane, považuje za primeranú z dôvodu, že predpokladaná hodnota samotného informačného systému ITMS2014+ je približne 7 mil. eur bez dane.


Úrad vlády v máji tohto roka už podpísal zmluvu na aktualizáciu a rozširovanie nových funkcionalít ITMS2014+ za 6,68 mil. eur bez dane (vyše 8 mil. eur vrátane dane). Za poskytovateľa služieb vybral združenie firiem Atos IT Solutions and Services, s. r. o. (nástupca Siemens Business Services, s. r. o.) a Axon Pro, s. r. o. so sídlom v Bratislave. Predpokladaná cena zákazky bola 6,68 mil. eur bez dane. Použitý postup rokovacieho konania bez výzvy na súťaž úrad vlády zdôvodnil tým, že uvedené služby môže poskytnúť len určitý dodávateľ pre ochranu výhradných práv. Vyše desaťmesačná zmluva je platná do 31. marca 2016. Projekt je financovaný z peňazí Európskej únie cez Operačný program Technická pomoc.


Úrad vlády a uvedená skupina dodávateľov uzavreli už v júni 2013 zmluvu o úprave existujúcich funkcionalít a architektúry ITMS na základe požiadaviek Európskej komisie pre programové obdobie 2014 - 2020 a tiež licenčnú zmluvu. Zmluvná cena dosiahla 7,15 mil. eur bez dane (8,58 mil. eur s daňou). Konečný termín pre ukončenie všetkých etáp zmluvy bol 31. marec 2015. Skupina firiem na základe zmluvy z roku 2006 dodala aplikačné programové vybavenie informačného systému IT monitorovacieho systému pre štrukturálne fondy a Kohézny fond.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies