Zmeny v Good Angels: Kupčíková tehotná, vracia sa Žirková

NETKY.SK • 27 Január 2014, 13:42 • 2 min
Zmeny v Good Angels: Kupčíková tehotná, vracia sa Žirková

KOŠICE - Basketbalistkám Good Angels Košice sa za niekoľko dní takmer rozpadol stabilný hráčsky káder.

slovakia

left justify in out

Po zatiaľ poslednej domácej euroligovej prehre s tureckým Kayseri (42:53) majstrovský slovenský klub opustila bieloruská pivotka Jelena Levčenková, zranila sa americká strelkyňa Plenette Piersonová, tiež podkošová hráčka srbského pôvodu Tijana Krivačevičová a aby toho nebolo málo - najlepšia slovenská basketbalistka Lucia Kupčíková oznámila, že je tehotná.

Odchod Levčenkovej, zranenia, ale aj februárový návrat Žirkovej 
"Levčenková dostala lepšiu ponuku z Istanbulu. U nás mala zmluvu do 20. februára s klazulou, že môže odísť v prípade lukratívnejšej ponuky. Po posledných jej výkonoch sme nebolo ochotní uvažovať o jej navýšení a predĺžení do konca sezóny," povedal na pondelkovej tlačovej besede v Košiciach generálny manažér Good Angels Daniel Jendrichovský. Vzápätí začal menovať ďalšie fakty, ktoré spôsobili lavínu súčasných problémov. "Piersonová a Krivačevičová majú problémy s kolenom. Boli na magnetickej rezonancii, z toho dôvodu nehrali cez víkend v Ružomberku. Momentálne je ťažké presne povedať, ako na tom sú, ale dúfame, že nám v tejto sezóne ešte pomôžu. Kupčíková je v požehnanom stave a my sme tomu radi. Zmluvu mala postavenú tak, že v prípade potvrdeného tehotenstva môže ihneď odísť. Pindrochovú sme pustili do Šamorína, kde bude mať viac priestoru na palubovke. Švédka Abdiová a Poľka Zietarová nastúpili v Ružomberku so sebazaprením. Vzhľadom na všetky tieto fakty som hrdý na náš výkon a víťazstvo v tomto zápase.“ Na doplnenie, Košičanky zvíťazili v nedeľňajšom súboji Stredoeurópskej ligy a zároveň slovenskej extraligy v Ružomberku 75:71 po predĺžení, 

Jendrichovský pridal aj jednu pozitívnu správu, ktorá sa týka kádra. Pozvoľna sa pod koše vracia Zuzana Žirková. Niekdajšia košická aj reprezentačná opora na rozohrávke či krídle pauzovala dlhší čas pre zranenie kolena, neskôr otehotnela a pred 10 mesiacmi priviedla na svet dcérku Dorotku. "Žirková začala s tréningovým procesom, ale zatiaľ iba individuálne. Veríme, že počas februára sa pripojí k družstvu. Nechávame to však na nej, kedy sa tak stane,“ ozrejmil Jendrichovský. Na otázku, ako chcú zaplátať diery pod košom, ktoré vznikli odchodom Levčenkovej a zranením Krivačevičovej, odpovedal: "Do 28. februára sa budeme snažiť niekoho získať, ale momentálne kvalitné Európanky na trhu nie sú." 

Pokračovanie v Steel aréne, ale hráčky zaplatia vstupné na Schio 
Ďalšia informácia košického manažéra bola značne prekvapujúca. Napriek sérii troch domácich euroligových prehier, ktoré sa zrodili v Steel aréne, odohrajú Košičanky v tomto honosnom športovom stánku aj ďalší zápas Európskej ligy v stredu 19. februára proti talianskemu Schiu. A zohrajú tam aj posledný zápas základnej časti Stredoeurópskej ligy už najbližšiu sobotu 1. februára proti maďarskému Šopronu. 

"Po zbabranom zápase s Kayseri, keď už opadli emócie, sme sa zapodievali aj tým, kde budeme hrať ďalej. Od našich partnerov vyšiel jasný signál, že nechcú spraviť krok dozadu čo sa týka úrovne podmienok a haly, čiže vrátiť sa do Infiniti arény. Budeme teda pokračovať v Steel aréne, ale voči fanúšikom sme pripravili ústretové kroky. Proti Schiu v Eurolige si každý z divákov zaplatí len symbolických 50 centov, aby si mohol kúpiť lístok. Inak réžiu zápasu zaplatia zo svojho hráčky a partneri. Na zápas proti Šopronu bude vstupné 3 eurá, resp. 1 euro a žiaci základných škôl s dobrým prospechom dostanú zdarma dve vstupenky. To už riešime po dohode so školami,“ vysvetlil Jendrichovský. 

Už tento štvrtok 30. januára nastúpia Košičanky v A-skupine Euroligy na zápas v maďarskom Györi, ktorý je zatiaľ bez víťazstva na poslednom mieste tabuľky. Good Angels, ktoré majú na konte 3 víťazstvá a 3 prehry, tam odcestujú s víťaznými ambíciami. "Cieľ je jasný - vyhrať tento zápas. Náš postup zo skupiny nie je ohrozený, chceme si však čo najviac zlepšiť postupovú pozíciu a teda bojovať o výhodu domáceho prostredia pre play off," dodal Jendrichovský. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies