Zmeny v Davis Cupe vychádzajú v ústrety top hráčom, zatiaľ iba v nižších zónach

NETKY.SK • 6 Október 2017, 16:16 • 2 min
Zmeny v Davis Cupe vychádzajú v ústrety top hráčom, zatiaľ iba v nižších zónach

LONDÝN - V snahe uchovať Davisov pohár tenisových reprezentačných mužských tímov atraktívnym pre top hráčov v nahustenom kalendári sa podujatie uskutoční v testovacom dvojdňovom formáte na dva víťazné sety.

slovakia

left justify in out

Zmeny budú aplikované pre zápasy I a II. skupiny jednotlivých zón pod elitnou svetovou skupinou, ktoré odštartujú prvými kolami vo februári budúceho roka. Zápasy I. skupiny sa budú hrať v piatok a v sobotu, II. skupiny v sobotu a v nedeľu. Úvodné dvojhry sa uskutočnia v prvý deň, nasledovať budú štvorhry a na druhý deň sa odohrajú zostávajúce singlové duely.

Prezident Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF) David Haggerty povedal, že zmeny by sa mohli použiť aj vo svetovej skupine, ak testovanie dopadne dobre. Na základe rozhodnutia členských krajín ITF z výročného valného zhromaždenia z augusta tohto roku počet hráčov sa môže zvýšiť zo štyroch na maximálne päť pre svetovú skupinu a zóny I a II. skupiny.

Takisto sa zruší piaty zápas po rozhodujúcom štvrtom. Ak družstvo bude viesť s nedostižným náskokom 3:0, odohrá sa už iba štvrtý duel. "Pracujeme na rozvoji "priateľských" formúl pre tenistov, ktoré dajú súťaži profil a postavenie, ktoré si zaslúži," uviedol Haggerty v piatkovom vyhlásení. Medzi reformami schválenými v auguste je aj redukcia predzápasových povinnosti hráčov v Davisovom pohári. Finalisti budú mať možnosť voľby domáceho prostredia v prvom kole nastávajúceho ročníka.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies