Zmeniť novelu o obstarávaní navrhujú aj ďalší opoziční poslanci

NETKY.SK • 26 November 2014, 15:29 • 2 min
Zmeniť novelu o obstarávaní navrhujú aj ďalší opoziční poslanci

BRATISLAVA - Firmy uchádzajúce sa o verejnú zákazku by mali uvádzať konečného užívateľa výhod na základe potvrdenia banky.

slovakia

left justify in out

Ako povedal na tlačovej besede nezaradený poslanec a predseda hnutia NOVA Daniel Lipšic, vlastnícka štruktúra firiem môže byť podrobná, ale pokiaľ to budú len biele kone, veľa to nepomôže. "Musíme ísť na konečných užívateľov výhod," uviedol Lipšic. Konečných užívateľov by podľa neho museli uvádzať aj zdravotné poisťovne, inak by prišli o licenciu. 

 

Spolu s poslancami Igorom Matovičom, Alojzom Hlinom a Ľubomírom Galkom pripravili pozmeňujúci návrh k vládnej novele zákona o verejnom obstarávaní, ktorá by mala znemožniť schránkovým firmám s neznámymi vlastníkmi získavať verejné zákazky. 

 

Lipšic tvrdí, že minister spravodlivosti Tomáš Borec, ktorý vládny návrh novely odôvodnil v parlamente, napriek výzve predsedu vlády nechce veľmi pripúšťať zmeny zákona. "Ak by mala vláda záujem prijať naozaj čo najlepší zákon, zakazujúci schránkové firmy, tak nech pán minister zvolá odborné stretnutie. Kedykoľvek sme pripravení," vyhlásil Lipšic. Nemalo by byť podľa neho vecou prestíže, kto koho predbehne s návrhmi, ak ide o vecné riešenie. Za dôležité považuje, aby schválená novela mala aj reálny účinok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies