Zmenili názov poslednej časti trilógie Hobit

NETKY.SK • 25 Apríl 2014, 11:52 • 2 min
Zmenili názov poslednej časti trilógie Hobit

LOS ANGELES - Tvorcovia poslednej časti filmovej trilógie Hobit, ktorá bude mať premiéru 17. decembra, zmenili jej podtitul.

slovakia

left justify in out

Pôvodný názov Hobit: Cesta tam a späť nahradili novým The Hobbit: The Battle of the Five Armies (v preklade Hobit: Bitka piatich armád, pozn. SITA). Ako uviedol režisér snímky Peter Jackson, pôvodný názov bol už vraj nevhodný, keďže sa rozhodli knižnú adaptáciu z roku 1937 rozdeliť na tri filmy namiesto pôvodne plánovaných dvoch.

 

"Cesta tam a späť bola vhodným názvom pre druhý z dvoch filmov rozprávajúcich o výprave, ktorej cieľom bol návrat do kráľovstva Erebor, keď Bilbov príchod k nej a cesta späť boli súčasťou druhej snímky. No ak vezmeme do úvahy tri filmy, vyznieva zrazu nevhodne - napokon, Bilbo tam v Smaugovej pustatine dorazil. Po minuloročnej premiére som diskutoval so štúdiom o myšlienke zmeny názvu. Rozhodli sme sa nechať si istý čas na premýšľanie, až kým nebude možné pozrieť sa na hotové zostrihané zábery. Do tohto bodu sme dorazili minulý týždeň, keď sme sa všetci zhodli na tom, že napokon existuje názov, s ktorým sme všetci spokojní," napísal Jackson prostredníctvom sociálnej siete Facebook. 

 

Trojica prequelov Jacksonovej trilógie Pán prsteňov (2001, 2002 a 2003) sleduje dobrodružstvá hobita Bilba, ktorého stvárňuje Martin Freeman, na výprave s cieľom znovu získať Erebor - stratené kráľovstvo trpaslíkov v Osamotenej hore. Putuje spolu s 13 trpaslíkmi a čarodejníkom Gandalfom. Svoje úlohy z Pána prsteňov si v novej trilógii zopakovali Ian Holm ako starší Bilbo, Ian McKellen ako Gandalf, Cate Blanchett ako elfka Galadriel, Orlando Bloom ako elf Legolas, Elijah Wood ako Frodo, Andy Serkis ako Glum, Christopher Lee ako Saruman či Hugo Weaving ako elf Elrond. Herecké obsadenie tvoria aj predstavitelia trinástich trpaslíkov Richard Armitage (Thorin), Ken Stott (Balin), Graham McTavish (Dwalin), William Kircher (Bifur), James Nesbitt (Bofur), Stephen Hunter (Bombur), Dean O'Gorman (Fili), Aidan Turner (Kili), John Callen (Oin), Peter Hambleton (Gloin), Jed Brophy (Nori), Mark Hadlow (Dori) a Adam Brown (Ori), a tiež Evangeline Lilly, Billy Connolly, Barry Humphries, Luke Evans, Stephen Fry, Ryan Gage, Sylvester McCoy, Bret McKenzie, Lee Pace, Mikael Persbrandt, Conan Stevens, Jeffrey Thomas a Benedict Cumberbatch. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies