Zmení sa Nou Camp na Johan Cruyff Stadium?

NETKY.SK • 29 Marec 2016, 19:10 • 2 min
Zmení sa Nou Camp na Johan Cruyff Stadium?

BARCELONA – Svetoznámy štadión Nou Camp by mohol byť premenovaná po tom, čo fanúšikovia hlasovali za zmenu názvu na "Johan Cruyff Stadium", na počesť holandskej legendy.

slovakia

left justify in out

Futbalový svet šokovala správa o úmrtí Johana Cruyffa, ktorý hral aj trénoval v katalánskom klube. Holanďan prehral svoj boj s rakovinou minulý týždeň vo štvrtok vo veku 68 rokov.

Španielske noviny Sport uskutočnili prieskum, ktorého sa zúčastnilo 8.000 respondentov. Až 65% z nich sa vyslovilo za to, aby bol štadión Nou Camp premenovaný na Johan Cruyff Stadium na jeho počesť. Predstavenstvo klubu sa má dnes stretnúť, aby prediskutovali možnosti. Prezident klubu Josep Maria Bartomeu a ďalší predstavitelia Barcelony sa chcú stretnúť aj s rodinnýim príslušníkmi zosnulého Johana Cruyffa, aby sa dohodli na najvhodnejšom postupe.

Medzi návrhmi bolo vztýčenie jeho sochy, vyradenie dresu s číslom 14 a rovnako aj skandovanie jeho mena v 14. minúte zápasu.

Cruyff ako tréner Barcelony získal s tímom štyri tituly La Liga, tri španielske Super poháre, pohár Copa del Rey, Európsky pohár, UEFA Super pohár a Pohár víťazov pohárov.

Od uplynulého piatku si Cruyffovu pamiatku pri jeho pamätníku pred štadiónom uctilo 39.602 ľudí.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies