Zmenenú výšku dôchodku zo zahraničia treba oznámiť do 30. septembra 2015

NETKY.SK • 18 September 2015, 10:08 • 2 min
Zmenenú výšku dôchodku zo zahraničia treba oznámiť do 30. septembra 2015

BRATISLAVA - Sociálna poisťovňa upozorňuje dôchodcov, ktorí dosiaľ neoznámili novú aktuálnu sumu dôchodku zo zahraničia, že na splnenie tejto povinnosti im zostávajú posledné dni. Ak tak niektorí dôchodcovia doteraz neurobili v súvislosti s minimálnym dôchodkom, aktuálnu sumu dôchodku sú povinní oznámiť Sociálnej poisťovni najneskôr do 30. septembra 2015.

slovakia

left justify in out

V prípade, že nedošlo k zmene výšky vyplácaného dôchodku zo zahraničia, dôchodca nemusí nič oznamovať, Sociálna poisťovňa má jeho údaje z minulého roka. Oznamovacia povinnosť platí od roku 2014 a slúži na účely poskytovania vianočného príspevku. 

 

Sumu dôchodku zo zahraničia je dôchodca povinný oznámiť, ak mu Sociálna poisťovňa vypláca dôchodok, resp. dôchodky najviac v sume 514,80 eura mesačne. V takom prípade vyplní tlačivo Oznámenie sumy dôchodku vyplácaného z cudziny, ktoré je uverejnené na webovej stránke Sociálnej poisťovne v časti Formuláre a je k dispozícii aj v pobočkách Sociálnej poisťovne.

 

Vyplnené oznámenie zašle na adresu ústredia Sociálnej poisťovne alebo osobne zanesie na ktorúkoľvek pobočku Sociálnej poisťovne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies