Zmena v Afganistane! Situácia s pasmi sa konečne pohla

NETKY.SK • 5 Október 2021, 15:09 • 2 min
Zmena v Afganistane! Situácia s pasmi sa konečne pohla

KÁBUL - Afganistan začne opäť vydávať od utorka cestovné pasy svojim občanom .

slovakia

left justify in out

Dochádza k tomu po komplikáciách mnohých ľudí, ktorí sa  snažili odísť  z Afganistanu po tom, ako sa Taliban zmocnil vlády. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na miestneho vysokopostaveného úradníka.

 

img

 

Prečítajte si: K bombovému útoku pred kábulskou mešitou sa prihlásil Islamský štát

 

Proces vydávania pasov sa spomalil ešte predtým, ako sa Taliban ujal moci a Afganistan opustili americké vojská. Afganské úrady chcú preto teraz začať vydávať žiadateľom doklady, ktoré majú byť identické s tými, ktoré vydávala predchádzajúca vláda. Šéf pasového oddelenia v Kábule pre Reuters uviedol, že úrad plánuje každý deň vydať 5 000 až 6 000 pasov. Na pasovom oddelení sú zamestnané aj ženy, ktoré budú spracovávať žiadosti afganských žien o vydanie pasu.

 

img

 

Podľa hovorcu afganského ministerstva vnútra evidujú približne 25 000 kompletných žiadostí o vydanie pasu, za ktoré už bola uskutočnená platba. Ďalších takmer 100 000 žiadostí ešte nie je kompletných a čaká na vybavenie.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies